Sunday, June 29, 2008

Seafood Galore

Aku bawak umi keluar dinner beberapa minggu lepas. Kira-kira macam belated anniversary dinner la gitu, and also mid way to birthday dinner lump up together :)

Kita pergi ka seafood restaurant Livebait di tengah pekan, mengadap Albert Square. Since peluang macam ni datang sekali sekala, aku bagi tau umi, bleh order apa-apa aje dari menu - jangan risau harga-nya.

Kita start dengan scallop dan shrimp di salut salmon. Di susuli dengan sedozen fresh oyster, yang menjilat siku. Hidangan utama ialah lobster di panggang degan herba dan butter. Isinya manis, tambah teruja ialah bila berketip-ketip dengan clipper nak keluarkan isi dari sepit.




Manisan penutup cerita ialah toffee puding dan apple crepe buat pelengkap dinner. Overall, it was one of the nicest dinner, especially the scallop - maklumlah first time rasa. Syukur Alhamdulliah


4 comments:

pollicino said...

Dall'aspetto รจ buono,ci vorrebbe un po di vino bianco italiano.Ciao
http://internapoli-city.blogspot.com/

Roti Kacang Merah said...

ya allah ni sapa mamat italiano datang melepak, ni.

oi oi makan sedozen oysters nampaaaaak... pasti ada baby in the making, ni!! *grins*

DIN said...

faz, kita ornag tunggu-tunngu jugak kalau-kalau your parent nak mai rumah semalam...

hehehe..baby? insyaAllah...

Kuching Tompang said...

YUUUUM!
Sedapnya....tapi nampaknya Tabasco sauce tak boleh tinggal dari Menu....