Friday, March 7, 2008

Kereta Ku Buat Hal Lagi

Biasa kalau balik kerja, jalan nak masuk town memang jem.

Semalam, dalam tengah-tengah jem, tiba-tiba aku tak boleh masuk gear. Alamak....dia buat hal lagi!

Aku ni reti bawak jer, tak reti jaga. Habis tu bila nak bawak pun tak boleh. Aku dengan selamba keluar kaki sebelah kat luar pintu sambil mengayuh kereta ketepi.

Talipon Umi mintak bantuan. Kurang sejam Umi sampai dengan bantuan Marfin.

AA menyusul sejam kemudian untuk towing. First time ni aku naik kereta kena tow, kutu AA tu kata macam roller coaster - dia kelentong... tak teruja lagu mana pon.

Instruction dia simple, break bila dia break, dan pasang indicator bila dia nak memusing.

Untuk kali KETIGA kurang dua bulan kereta aku masuk garage yang sama.

Lepas towing ke servis center, kutu AA offer nak drop off aku dengan Umi kat rumah. Since ni last call untuk shif dia, aku ajak makan dinner sekali. Sorry gamba dinner blur gila - melambangkan ke-bebuluan aku dengan kereta aku.

3 comments:

Mr S said...

Din... time to upgrade to a Japanese or German!

Mr S said...

Din..time to upgrade to a japanese or german...

DIN said...

hehehehe...aku nak angkat motor waktu terdekat ni...tak kuasa aku nak drive.