Sunday, August 31, 2008

Hari Merdeka sehari sebelum puasa

Bangun pagi dengan sarapan roti bakar dan kopi kaw cap Hang Tuah - kaler hijau. Ni je lah salah satu legasi Tun Tuah, jadi brand kopi - tak melayu hilang di dunia.

Lepas isi perut, Ayah dengan Kakak angkat tangan stail ala Tunku dulu kat Stadium Merdeka jerit Merdeka 3 kali.

Lepas tu Kakak tolong Umi kemas rumah nak menyambut puasa.

Kepada kaum keluarga, sahabat handai dan warga dunia, selamat berpuasa tak kira dimana saja berada.

6 comments:

mak teh klang said...

Child labour.....and yeah! Bunga mak teh hidup lagi.

DIN said...

YES!

Bunga tu alive and well, cuma 2-3 bunga aje yang gugur... amazing :)

Shahadah really excited nak jumpa cousin-cousin dia soon!

dmystify said...

Bro, Salam Ramadhan di perantauan. Mudah mudahan di berkati Allah swt. Amin. Its high time you smell the real rendang and lemang in your beloved country of origin.

DIN said...

Thank You Asri,
Selamat berpuasa to you and family, yes we all looking forward nak beraya kat Malaysia!

tentangseseorang said...

lama ke cuti raya nanti bang?

DIN said...

Jasdy,

Selamat berpuasa. Sampai raya seminggu aje, lepas tu balik la kemari.